Unioninkatu 5:een tulee arvoasuntoja

Uusrenessanssityyliä edustavan Unioninkatu 5:n suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin (1853–1923). Taideteollisessa korkeakoulussa piirustusta opettanut, mainospiirtäjänäkin kunnostautunut arkkitehti tunnetaan useiden Helsingin kantakaupungin katukuvassa näkyvien arvorakennusten suunnittelijana. Aspelin oli käytännönläheinen tyylitaituri, jonka suunnittelua ohjasi rakennuttajan pienimpienkin toiveiden täyttäminen ja mahdollisimman toimivien talojen luominen. Hänet tunnetaan myös Hangon huviloista.

Unioninkatu 5:n saneeraussuunnittelusta vastaa historiallisten rakennusten saneeraussuunnitteluun erikoistunut Arkkitehtitoimisto Neva Oy. Arkkitehtitoimisto ark-byroon aiemmin laatiman perusteellisen rakennushistoriaselvityksen pohjalta tehtävien muutostöiden myötä Unioninkatu 5:n toimitilat muutetaan nykyaikaisin mukavuuksin varustetuiksi asunnoiksi – talon historiaa, yksityiskohtia ja ajan henkeä vaalien.

Historiaa henkiviä citykoteja meren äärellä.

Unioninkatu 5 muuttuu upeaksi asuintaloksi.

Unioninkatu 5 on saanut tarkastella ykköspaikalta Helsingin arkipäivää ja kansainvälistymistä. Pian arkkitehtonisesti eheässä korttelissa sijaitseva talokaunotar saa taas uudet asukkaat. Talossa olevat toimistot palautetaan korkealaatuisiksi kodeiksi, joiden asumismukavuutta meren läheisyys lisää entisestään. Avarat, aikakauttaan henkivät huoneet, ensiluokkaiset sisustusmateriaalit sekä pieteetillä mietityt ja toteutetut interiöörit ovat tasokkaasta cityasumisesta haaveilevan ostajan mieleen. Tule mukaan kirjoittamaan uusi kappale Unioninkatu 5:n upeaan historiaan!

Porvariskorttelin charmia keskellä parhainta merellistä Helsinkiä.

Miltä tuntuisi asua meren, torin ja kaupungin vanhimpiin lukeutuvan puiston vieressä, korttelin kauneimmassa talossa? Unioninkatu 5 on chic osoite, jonka urbaania vetovoimaa lisäävät lähikortteleiden persoonalliset putiikit, suositut ravintolat, eläväinen Kauppatori ja Kauppahalli, Designmuseo sekä trendikkäät hotellit Haven, Lilla Roberts ja F6 baareineen – ja uusimpana lisäyksenä boutiquehotelli U14. Täällä voit bongailla lähteviä laivoja, lenkkeillä pitkin rantaviivaa ja nauttia täysin siemauksin merellisestä tunnelmasta. Unioninkatu viiden lähellä palvelee myös merikylpyläkeidas Allas Sea Pool ympäri vuoden.

Helposti perille? Tule jalan, autolla tai ratikalla.

Unioninkatu 5 sijaitsee niin viehättävällä paikalla, että kotiin käveleminen on nautinto – tuletpa sitten pitkin rantaa, Esplanadia tai Tähtitorninmäkeä. Raitiovaunupysäkki on talon välittömässä läheisyydessä, ja sisäpihan alle rakennetaan pysäköintitilaa. Pysäköintiä varten aivan vieressä on myös kaksi tilavaa, valvottua parkkihallia.

Ostajansa näköisiä luksusasuntoja

Unioninkatu 5:een rakennetaan noin 40 tasokasta asuntoa, joiden arvokas tunnelma ja persoonallinen interiööri täyttää vaativimmankin ostajan toiveet. Pieteetillä laadittu sisustuskonsepti on laadittu sisustusarkkitehdin näkemysten pohjalta, tai jos hankit suuremman asunnon, voimme suunnitella siitä juuri itsesi näköisen tarjoamiemme yksilöllisten sisustusratkaisujen pohjalta. Kokeneet sisustusarkkitehtimme tuntevat Unioninkatu 5:n pienintä kulmausta ja detaljia myöten, joten pystymme rakentamaan parhaan mahdollisen ratkaisun vaativallekin asiakkaalle.

Arkkitehtitoimisto Neva – Kestävää arkkitehtuuria ja historian kunnioittamista

Visuaalisella näkemyksellään yllättävä Arkkitehtitoimisto Neva haluaa aina ylittää asiakkaan odotukset. Nevan laaja kokemus historiallisiin rakennuksiin varmistaa asiakkaillemme parhaan mahdollisen tuloksen joka kestää aikaa. Arkkitehtitoimisto Neva on laatinut useita rakennushistoriallisia selvityksiä ja toimii yhteistyössä museoviraston kanssa.

Tämän päivän tekniikkaa ja ylellisiä materiaaleja

Unioninkatu 5:een valmistuvat asunnot rakennetaan modernia rakennusteknistä osaamista hyödyntäen ja talon alkuperäisiä rakenteita kunnioittaen. Asuntoihin on suunniteltu vesikiertoinen lattialämmitys ja kaukojäähdytyksellä toteutettava vesikiertoinen lattiaviilennys. Asuntojen varustelutaso on korkea, huolella valitut laatumateriaalit kestävät käytössä. Katso tarkemmat tiedot varustelutasosta, koneista ja laitteista sekä rakenteista rakennustapaselosteestamme. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Sijainti

Unioninkatu 5 sijaitsee loistavalla sijainnilla arvostetussa Kaartinkaupungissa. Lähistöltä löytyy legendaarisen Savoyn kaltaisia klassikkoravintoloita, kivoja lounaspaikkoja ja bistroja, trendikkäitä baareja illanviettoon sekä tietysti Kaivopuiston suositut merikahvilat.

Tasokkaita muoti-, lahjatavara- ja sisustusliikkeitä on etenkin Espan ympäristössä sekä Helsingin pariisilaisimmalla kadulla, Korkeavuorenkadulla. Päivittäisostokset hoituvat sympaattisessa Kauppahallissa, kuhisevalla Kauppatorilla tai kulman takana Kasarmitorilla. Ja mikä parasta, Stockmannin tavaratalo on heti Esplanadin päässä.

Vain parin korttelin päässä talosta on Designmuseo ja monipuolisesta ohjelmistostaan tunnettu Savoy-teatteri, eikä Design Districtin gallerioihinkaan ole kuin muutama askel. Kesäisin voit nauttia Espan puiston ja Kaivarin ilmaiskonserteita tai vaikkapa Allas Sea Poolilla esiintyvistä artisteista.

 

 

Näin asuntokauppa etenee kanssamme

1. Tutustuminen asuntoihin

Alustavat tiedot ja tarkemmat kuvaukset Unioninkatu 5:ssa myytävistä huoneistoista saat rekisteröitymällä tämän sivuston käyttäjäksi. Rekisteröidyttyäsi voit tutustua huoneistojen pohjapiirustuksiin ja erityispiirteisiin sekä rakennustapaan. Kun pohjapiirrokset vahvistuvat, sivustolla on mahdollisuus rekisteröityä. Ennen tätä voit olla yhteydessä myyntiimme.

2. Ennakkomarkkinointi ja huoneiston varaaminen

Ennakkomarkkinoinnin aikana voit varata huoneiston – tai useamman – varausmaksua vastaan. Näin varmistat hyvissä ajoin juuri haluamasi huoneiston. Jos perut tekemäsi varauksen, saat varausmaksun takaisin. Muussa tapauksessa varausmaksu huomioidaan lopullisen kauppahinnan ensimmäisessä erässä.

3. Asiakirjoihin tutustuminen ja kaupanteko

Unioninkatu 5 on ns. RS-kohde. Ennen päätöksen tekemistä saat tutustua rauhassa taloa koskeviin RS-asiakirjoihin ja -materiaaleihin. Kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen maksetaan myös ensimmäinen maksuerä kauppahinnasta. Asunto-osakkeiden kaupassa ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 2 % osakkeiden velattomasta hinnasta. Varainsiirtovero tulee olla suoritettuna viimeistään kahden kuukauden kuluttua asunnon valmistumispäivästä.

4. Sisustukselliset ratkaisut

Kaupanteossa saat sisustusmateriaaliesitteen, josta näet kauppahintaan sisältyvät materiaalit sekä ohjeet lisä- ja muutostyöprosessiin, mikäli kaipaat asuntoosi jotakin ainutlaatuista. Tarjoamamme sisustusmateriaalit ovat aina laadukkaita ja rakennuksen henkeen sopivia.

5. Kokoukset

Osakkeenostajien kokous pidetään heti, kun vähintään 25 % asunnoista on myyty. Tällöin osakkeenostajat voivat valita riippumattoman rakennustyön tarkkailijan sekä tilintarkastajan seuraamaan hankkeen asianmukaista etenemistä.

6. Vakuudet

Rakennuskohteemme kuuluminen RS-järjestelmään suojaa asunnonostajaa Asuntokauppalaissa säädetyn suojajärjestelmän mukaisesti ja tekee asunnon ostamisesta turvallista. Ostajan suojaksi otetaan aina rakennusvaiheen aikainen ja jälkeinen vakuus sekä rakennusvirhe- ja suorituskyvyttömyysvakuus.

7. Muutto taloon

Muuttotarkastus pidetään ennen varsinaista muuttoa. Tällöin ostaja tarkastaa asunnon ja kirjaa ylös havaitsemansa puutteet, jotka myyjä voi pyrkiä korjaamaan vielä ennen muuttoa. Tarkastuksen yhteydessä käydään läpi myös asunnon käyttö- ja hoito-ohjeet. Muuttopäivä vahvistetaan viimeistään kuukautta ennen asunnon valmistumista. Kun kauppahinnan viimeinenkin erä on maksettu, saat avaimet uuteen kotiisi.

Haluatko lisätietoja?

Soita jo tänään, kerromme mielellämme lisää Unioninkatu 5:stä!

Valor LKV Kiinteistönvälitys

Timo Romakkaniemi

Marko Pallas